Where I’ve been…

practice_safe_design_by_oneskillwonder-d2qnehu

A few weeks back, I made a commitment to blog, and to do so regularly during my work week. While I may have already slagged on that last part of the commitment, I have a fantastic excuse! I completed a MAJOR presentation a little over a week ago for a full refurbishment of a 12 storey condominium in downtown Kingston. The scope of work surrounding this project is the largest I have ever tackled and the preparation for the final presentation took a lot of time and energy. I am ever grateful that I work with/for an experienced designer and business man who has been able to assist me through this entire process. With voting now open to the owners, I have nothing left to do but wait for the results…. this may just drive me batty!

Let me share with you, my concept;

P1000634

The corridors: new carpet from the second floor up to and including the 12th. Remove existing wallpaper and wall sconces, paint all doors and trim.  The colour concept needed to flow with the Lobby that was renovated a couple of years ago so I pulled the choices directly from the existing furniture fabric. The new sconces will double the light output in the corridors without doubling electricity costs. The corridors are 6ft wide and there is not a lot of room for artwork so we will update the directional signage at the elevators while adding some black and white photography of local landmarks – a different one for each floor. The directional signage is mounted on aluminum which transports the viewer inside the photograph in a way that can only be accomplished with this mounting process.

P1000633

The changerooms off of the Gym and Multi-purpose rooms also need a face lift. For budgetary restraints we choose a durable vinyl floor with a floating laminate countertop. New plumbing and light fixtures throughout will update the space and make the rooms more efficient with low-flow toilets and urinals. The Gym and Multi-purpose rooms will have a carpet tile border with proper rubber flooring for the equipment in the centre of the rooms. The same carpet tile will also be used in the Library and will use a 1/4 turn installation for added interest. 

So what do you think? Would you vote for this concept?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s